Litt om bandet

The Prodigy er et engelsk elektronisk musikk-band etablert av Liam Howlett i 1990 i Braintree, Essex, England. Gruppen er pioneer innen elektronisk dance music-sjangeren big beat sammen med artister og band som Fatboy Slim, The Chemical Brothers med flere. Sjangeren oppnådde allmenn popularitet på 1990- og 2000-tallet, hvor de ble kjent for konserter med høyt kvalitative opplevelser. De har solgt nesten 20 millioner plater på verdensbasis, noe som er unikt og historisk innen dance music.

De opererer innenfor flere musikksjangere fra rave til hardcore techno tidlig på 1990-tallet, til alternative rock og big beat med punkinnslag i senere tid.

De nåværende medlemmene er Liam Howlett (komponist/keyboardist), Keith Flint (danser/vokalist) og Maxim Reality (MC-rapper/vokalist). Leeroy Thornhill (danser/meget tilfeldig live keyboardist) var medlem fra 1990 til 2000, og den kvinnelige danseren/vokalisten Sharky var medlem i 1990. The Prodigy ble først kjent ved den undergrunne rave-scenen tidlig på 1990-tallet, og har siden da blitt meget populære og verdens kjente for sin repeterende rytme.

Deres største hits inkluderer «Charly», «Out of Space», «Smack My Bitch Up», «Voodoo People», «No Good (Start the Dance)», «Breathe», «Firestarter» og «Omen».

(Kilde: Wikipedia)

Legg inn en kommentar